Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

         

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για την ανάδειξη των άρθρων των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου, κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018, με θέμα: "Διαπολιτισμικές Σελίδες". 
Με τους μαθητές/τριες  του προγράμματος επιχειρείται  για πρώτη φορά η έκδοση σχολικής εφημερίδας με τίτλο " Τα Φυλλαράκια". Στόχος του προγράμματος  αποτελεί η ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των μαθητών/τριών μας, ώστε αυτοί/αυτές να αποτελέσουν τους αυριανούς κριτικούς και ενεργούς πολίτες της χώρας.

Οι αρθρογράφοι μαθητές και μαθήτριες επέλεξαν να γράψουν άρθρα, τα οποία αφορούν τη σχολική ζωή, τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς των εφήβων. Το σχολείο μας επιχειρεί λοιπόν ένα άνοιγμα προς την κοινωνία. Το πρώτο τεύχος είναι κυρίως αφιερωμένο σε «Πρόσωπα», ευρύτερα γνωστά ή μη, που με τις πράξεις, τα έργα και τα βιώματά τους κέρδισαν το ενδιαφέρον και την προσοχή  των μαθητών/τριων και τους/τις ενέπνευσαν να συγγράψουν. Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, όπως και τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα Δημήτρη Διαμαντίδη για την συνέντευξη που παραχώρησαν στη σχολική μας εφημερίδα.
Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν είναι από διάφορα τμήματα και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Την επίβλεψη και καθοδήγηση των μαθητών ανέλαβε η καθηγήτρια του σχολείου Ανδρέου Ελένη ΠΕ11 (Υπεύθυνη του προγράμματος). Για την φιλολογική επιμέλεια ευχαριστούμε τις καθηγήτριες Τσουγκράνη Βερονίκη (ΠΕ02) και Αποστόλου Σπυριδούλα (ΠΕ02). Ευχαριστούμε επίσης τον καθηγητή Νικολόπουλο Δημήτριο (ΠΕ 19), καθώς και την γραφίστρια Έβη Κουτέλιου και την δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα για την συνολική υποστήριξή τους.
Ε. Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου